Přidat odpověď
Proč se pořád obouvat do Monty, která razí způsob cestování poznávání země se vším všudy?
Jen hájí svůj názor stejně jako ostatní hájí i to buranství.
Diskuzi sleduji od včerejška a jo, souhlasím s Monty, že máme v sobě špetku toho "čecháčkovského". Neustále stavění se na zadní a očekávání, že nám bude všude odpuštěno. Buranství nám má být prominuto, protože kdo rýpe, tak nás netoleruje... atd.
Myslím, že Monty částečně poukazuje i na pravidla slušného společenského chování. Do divadla jde v riflích fakt jen buran a stejně tak buranské je odnášet pokoutně jídlo ze švédských stolů, protože já jsem si to zaplatila a jím jen málo... a to vše mi má prosím ten číšník z očí vyčíst. Místo toho se zkusit domluvit a když to nejde, tak to prostě respektovat.
Stejně tak placení za záchodky v zahraničí... to je fakt evergreen a nemá to vůbec nic společného s tím, že někdo nemá chudinka peníze. Je to buranství. Myslím, že každý kdo jede na dovolenou má víceméně 10 nebo 20 kč na ten záchodek, ale nechce se mu často zaplatit, protože za a) ho přece nikdo nevidí, za b) ušetří na zmrzku, c) proč platit za záchod.
To se fakt stydím, když někam jedu a slyším Čechy: Přece nebudu platit euro za wc, to je drahé. Tak fakt ať jdou do křoví.
Očůrat vše co jde... V ČR nás v restauraci taky nenechají zdarma vyčůrat, vybírá se i na veřejných záchodcích v obchoďácích... tj. platit za wc není nic neobvyklého, tak proč se za hranicemi mnozí chovají jak debilové a dělají scény na benzínkách?
Předchozí