mě nepřestává fascinovat, jak se ten svět mění. To, co dřív bylo zcela normální a nikdo z toho nic nevyvozoval (nemluvím o extrémních případech) se dělá kovbojka z toho, že se s náma baví cizí dítě, které požádá o něco k jídlu, nebo si chce pohrát u nás doma. Lidi jsou odvaření i z obyčejné situace a hledají v tom stopy týrání či zanedbání dítěte. Počítám, že před 30 lety by to nikdo neřešil, dítě by, když by obtěžovalo, poslal do určitých mezí a ne o tom zakládal téma:-D
Nevím, jestli třeba zakladatelku napadlo, že dítě nebylo vlezlé, ale dítě se učí, co je a není vhodné a tohle byla dobrá příležitost k učení (k cizím lidem se nechodí)
Moje děti si mohou pozvat kamarády k nám domů, normálně jim nabízím občerstvení, když dávám jídlo svým dětem, nabídnu i návštěvě, to samé se stává mým dětem, když jsou u kamarádů.Na hřiště už chodím maximálně s nejmladším, ale když mám, dám. Pití dle situace, když dítko chce k nám domů, odkážu je na jeho rodiče, že musí vědět kam jde, další důležitá podmínka je, aby si s mým dítětem rozumělo moje dítě ho doma chtělo