Přidat odpověď
Zdravím a zoufale sháním recept na zavařování letních jablek. Máme dva obrovské staré stromy a ujídat, péct a rozdávat nestačíme. Pamatuji si z dětství, že babička zavařovala něco, čemu říkala "jablečná povidla". Moc mi to chutnalo, ale recept si vzala s sebou do hrobu. Pravděpodobně to dělala z letňáků, protože měla taky nadbytek a na chalupě kamna. Proto si myslíme, že to skutečně vařila jako povidla, tzn. dlouho a pomalu. Ale jistě to neví nikdo. Zajímá mě, jestli to tak bude fungovat. Nebo to mám zkusit jako klasickou marmeládu? Nemáte někdo zkušenost a ověřený recept? Jinak se zavařováním letních jablek mám zkušenosti spíše špatné. Přesnídávky i nastrouhaná se vždy zkazily. Mají málo něčeho, asi pektinu.
Nerada bych zavařila tuny a pak vše vyhodila.
Za radu dík
Předchozí