Přidat odpověď
Já raději pomáhám konkrétním lidem v okolí - mám kamarádky s rodinami, které na tom nejsou finančně moc dobře tak třeba vezmu jejich dítě s mým někam na výlet, koupím vitamíny, jogurty, pozvu na ledovou tříšť nebo zmrzku (jinak by to neměli) atp. Z mé zkušenosti vím, že ten, kdo nemá peníze a je na tom špatně, raději hladoví, než by šel prosit cizí lidi o peníze. Ten, kdo většinou takto žebrá tak to spíš dělá z vypočítavosti. Já třeba chodívám rušnou hlavní třídou v Praze, tak 3-4 žebrají po každé straně, ignoruju je. Některé znám od vidění, jedna paní , velmi slušně vypadající, taková průměrná osůbka tichým hlasem prosívá, že nemá moc peněz, jestli bych jí něco nedala, ze začátku jsem jí přispěla a jednou ji viděla stála přede mnou v bille a kupovala poměrně drahé salámy fuet a podobné mlsky, co já kupuju třeba jako dárky do dárkových košů, ale určitě si to nemohu dovolit kupovat nám "na běžné jídlo". TOliko k potřebnosti. "dobrovolníkům", kteří vybírají na nemocné děti, psí útulky aj. a kteří z těch vybraných peněz potom dostanou výplatu také nedávám. Poblíž máme útulek, tam se dají donést pro pejsky potřebné věci, pomůžu raději tam. Výjimkou jsou srdíčkové dny a ty květinové, světluška na nevidomé, které jsou většinou určitý den v roce, to běžně s kolegy přispíváme. Potom nevidomí, co hrají na hudební nástroj také v pohodě. Na hluchoněmé co rozdávají ty přívěsky mám také svůj názor - myslím si, že jsou normálně slyšící, jen chtějí vymámit peníze z lidí díky soucitu. Mám 2 hluchoněmé kolegy, v životě by toto neprovozovali a to byl jeden dlouho nezaměstnaný, skoro nejí-i když ted je na tom finančně lépe, protože je navyklý, že neměl moc peněz na jídlo a zvykl si žít z mála. Takže shrnuto, nepřispívám těmto lidem a nemám z toho výčitky svědomí.
Předchozí