Nevím, jak dvouleté, já dávala do školky (soukromé, malý kolektiv) dítě ve 2 a 3/4 roku (protože jsem počítala, že se vrátím do práce v jeho 3 letech, když těhotenství dopadlo špatně, nakonec jsem hrozně rychle otěhotněla znovu a do práce nešla, ale malému se ve školce líbilo, tak zůstal). Chtěla jsem ho samozřejmě brát (alespoň dokud to půjde) po obědě, ale nakonec bylo mnohem jednodušší a příjemnější pro oba, aby tam spal - on spát po obědě fakt potřeboval a to dlouho, vstával v 5 ráno. Cesta domů po obědě byla šílená, do kopce trval na tom, že ho musím nést atd., ale doma mu pak usnout nešlo, jak byl "rozjetý", zadařilo se třeba až ve dvě, spal do 4 nebo i do pěti a co pak ... Kdežto ve školce usnul hned, v 15.00 - 15.30 jsem si ho vyzvedla vyspalého a nasvačeného a mohli jsme vyrazit někam "do akce". Platili jsme za to o dost víc, než kdyby chodil po obědě (přitom už šlo jen o hlídání spícího dítěte a svačinu
), ale ta dramata s vyzvedáváním po obědě za to nestála, vydržela jsem to horko těžko 1. měsíc. Určitě to tak nemají všechny děti, ale našemu to naprosto vyhovovalo.