Přidat odpověď
Já zakladatelku chápu, že je jí z toho smutno. Jedna věc je nabídnout peníze/jídlo/či něco jiného, ale něco jiného je když to babička vyžaduje-tedy naznačuje že očekává platbu.
U nás je to tak, že si podobné "služby" v rodině neplatíme, nikdy by mne nenapadlo něco chtít, když třeba hlídám neteře. A také rodičům peníze nenabízím, neb vím že by se urazili. Podle mně "taxa" za hlídání se dává cizímu, najatému personálu a baičkovství a dědečkovství dle mého do této kategorie nespadá. Ještě tedy chápu nabídnutí příspěvku na jídlo či pořízení nákupu, v případe delšího pobytu či více dětí, v případě že prarodiče na tom jsou finančně špatně. Ale platit za energie už je trochu nad mé chápání.
Na druhou stranu mi zase přijde samozřejmé že platím "přímé náklady" třeba na dovolenou na své dítě, částku za dítě cestovce, to bych zase rodiče platit nenechala.
Mně rodiče "hlídají" děti zadarmo, respektive rádi s nimi tráví svůj čas a užívají si dobu, kdy vnoučata s nimi zase rády tráví svůj čas. Já zas naopak pro ně dělám jiné věci, třeba různé pojížďky, zařizování, a taky neřeším např. benzín, svůj čas a dovolenou kterou si na to beru, přijde mi to samozřejmé. Prostě tak to v úzké rodině má podle mně fungovat.
Děti zse třeba prarodičům chystají dárky, malují obrázky, koupíme babičce kytičky co má ráda, dědovi čokoládu, prostě takové pozornosti co si sami běžně nekoupí, to naši ocení mnohem víc.
Předchozí