Přidat odpověď
Mám tento postřeh z poslední doby, častěji se dostanu do obchodů.... V Bille, Penny, Lidlu, Kauflandu, Tesku, Intersparu, prostě v těchto velkých řetezcí pracují prodavačky různého věkového spektra v průměru ve prospěch těch ve středním věku či starších. V menších obchodech a to nejen v nákupních centrech - v obchodech s obuví a oblečením pracují mladé a hodně pohledné prodavačky. Bohužel tyhle mladý holky nedokážou vůbec poradit, poskytnout informace o zboží.Kupovala jsem synovi mikinu, na dotaz, zda se toto složení při praní srazí, mi mladá holka odpověděla:"Já vůbec neperu, to by jste měla vědět spíš Vy". Druhému synovi jsem kupovala boty, měly značku kůže i syntetiky. Na můj dotaz, co je na té botě z kůže, mi prodavačka odpověděla, že jsou celé ze syntetiky. Ukázala jsem jí tedy značky na botě, že jsou tam obě dvě a ona mi na to odpověděla:" Nějaká kůže tam tedy bude". V Reserved jsem se mladičké prodavačky ptala, který den dostávají nový zboží. Odpoveď byla:"Nevím, musíte se zeptat vedoucí, ta tady ale není....."
Dělá to na mě dojem, že zaměstnavatelé si do těchto prodejen vybírají hlavně mladé, reprezentativní holky. Starší, byť zkušenější a možná dokonce ještě vyučené v oboru mají smůlu a můžou tak maximálně tahat palety a sedět za kasou v hyper.... Přeci jen vyučená prodavačka musela mít přehled o tom, co prodává, jenže, kdo by se dneska hrnul na tento učňovský obor, pokud vůbec ještě vlastně existuje.... Má spolužačky se kdysi vyučila prodavačkou ve zlatnictví, měla štěstí, na tenhle obor byl poměrně nával a je fakt, že hned po vyučení, když jsem za ní chodila do práce dokázala poradit zákazníkům. Co si mám myslet o prodavačce v Knize, který se zeptám, jestli mají něco od Moravia a ona mi odpoví:"Ne, od Moravy nic nemáme"?
Jo a brokolici, o které jsem psala v dřívější diskuzi, jsem nakonec dohledala v Tesku, ale každá byla pod igelitem plesnivá, jak tu hodně z vás psalo Obchodníci nás asi mají za prasata nebo co, že si to vůbec dovolí dát do prodeje...?
Předchozí