Přidat odpověď
Tak ja mám skúsenosť, že v obchodoch s kvalitným a drahším tovarom poradia vždy. Tým nemyslím "drahé butiky" ani obchody tipu Tesco a priľahlé "obliekarne".
Ale trebárs pánske krajčírstvo, kde som bola nedávno objednať mužovi košele na mieru, má predavačku tiptop, poradila materiály, vedela o nich všetko, čo na leto, čo na zimu, poradila kombinácie farieb, strihy. No jo lenže najlacnejšia košeľa tam stojí 60€ po zľave.
Takisto obuv, mám veľkosť 42 takže chodím do dvoch nadmeriek, tam som síce okrajová veľkosť ale výborne poriadia, maju kvalitnú obuv, vedia ako čo ošetrovať, aké má obuv opätky, poradia podľa tvaru nohy, majú rôznu šírku obuvi. Vždy odchádzam spokojná a vraciam sa tam aj keď je tam draho.
Muž ak si ide kúpiť vybavenie na šport do špecializovanej predajne tak sa mu tiež predavač venuje a radí a aj keď muž niekedy odíde naprázdno je predavač milý a pri ďalšej návšteve si ho pamätá, pozdraví a opýta sa ako ide šport.
Takže obchody kde sa vyžaduje osobný prístup a užšia špecializácia majú väčšinou šikovné predavačky a predavačov, ktorí vedia čo predávajú. Tesco a spol. určené na anonymné nákupy veľkého množstva položiek majú fakt len dokladačov tovarov a ľudí ktorí nahrádzajú samoobslužné pokladne. Oproti tomu malá "zdravá pekárnička" má predavačku ktorá vie naspamäť zloženie každej žemle. Takisto u dobrého mäsiara majú predavačov, ktorí poradia aké mäso sa na čo hodí, koľko a akého mäsa treba na grilovačku a pod. vyznajú sa.
Předchozí