| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Celá rodina onemocněla celkem lehkou žaludečně-střevní virozkou a jediný, kdo si nemůže lehnout, protože jako zázrakem zůstal zdravý JSEM JÁ. Ne že by mi teda bylo úplně dobře, ale nemám ty vážný příznaky jako manžel a děti. A říkám si, je to úděl ženy, že zůstane akorát tak fit, aby mohla utírat po rodině podlahu ?

A v téhle paralele jsem si vzpomněla na jiné blitíčko. Dětem byly tři roky a něco přes rok a já jsem v pravé poledne v noční košili seděla na bobku v kuchyni a vytírala blitky po jiném nadělení. V tu ránu ke mně přistoupil manžel v obleku a kravatě a pravil,- "miláčku, právě mě povýšili". Nasedl do auta a odjel. I vedlo mě to k zamyšlení nad mou velkou kariérou. Mnoho let jsem makala, abych potom při prvním dítěti přišla o první polovinu mozku a při druhém o zbytky mladistvého "pelu". Dalších x let se snažím zapojit nevyužívané mozkové synapse a dát se zase do formy, zatímco můj muž stárne do šarmantna a do zajímavé krásy.

Dnes už mám kariéru zase slušně nastartovanou, ale pořád mi ještě zůstaly jakési zbytky mateřských tiků. Šéfa jsem schopná zastavit na přechodu a říct mu,a by se rozhlídnul, u doktorky pravidelně máme teplotku a osypaly jsme se i když starší dítě už je školou povinné. A s vozíkem s tím už snad budu drncat po zbytek života. Nic mě nevyvede z rovnováhy, ani střevní viroza oznámená ve čtyři hodiny ráno velmi expresivními slovy, žvejka nalepená v dlouhých vlasech nebo tablet který..........se posunul sám a sám taky spadnul maminko......
Na choulostivé otázky v tramvaji odpovídám s profesionálním klidem, zatímco osazenstvo tramvaje leží na zemi a řehtá se.

Nevyměnila bych mateřství za nic na světě, ale řekla bych, že je to zatraceně složitá záležitost, má-li se to skloubit s prací. Kterej chlap umí přiletět uřícenej ze školky, v kapse kaštan a ohryzek, v tašce narvaný starý pyžamo (a cosi co byste měla vyprat maminko) a obahněný holiny-převlíknout se do slušného a tvářit se v pěti minutách jako manažer ?.

Jak jde vám tenhle přechod mezi mateřstvím a kariérou. A jaký vzala vaše kariéra kotrmelec, když jste měly děti ? A co vám zůstalo za zbytky mateřských tiků. Mohla by to být srandovní diskuse. Přiznejte se, kdo jste nakrájel šéfovi řízek a kolegovi vyprávěl.....máme doma průjmíček.........~k~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.