Celá rodina onemocněla celkem lehkou žaludečně-střevní virozkou a jediný, kdo si nemůže lehnout, protože jako zázrakem zůstal zdravý JSEM JÁ. Ne že by mi teda bylo úplně dobře, ale nemám ty vážný příznaky jako manžel a děti. A říkám si, je to úděl ženy, že zůstane akorát tak fit, aby mohla utírat po rodině podlahu ?
A v téhle paralele jsem si vzpomněla na jiné blitíčko. Dětem byly tři roky a něco přes rok a já jsem v pravé poledne v noční košili seděla na bobku v kuchyni a vytírala blitky po jiném nadělení. V tu ránu ke mně přistoupil manžel v obleku a kravatě a pravil,- "miláčku, právě mě povýšili". Nasedl do auta a odjel. I vedlo mě to k zamyšlení nad mou velkou kariérou. Mnoho let jsem makala, abych potom při prvním dítěti přišla o první polovinu mozku a při druhém o zbytky mladistvého "pelu". Dalších x let se snažím zapojit nevyužívané mozkové synapse a dát se zase do formy, zatímco můj muž stárne do šarmantna a do zajímavé krásy.
Dnes už mám kariéru zase slušně nastartovanou, ale pořád mi ještě zůstaly jakési zbytky mateřských tiků. Šéfa jsem schopná zastavit na přechodu a říct mu,a by se rozhlídnul, u doktorky pravidelně máme teplotku a osypaly jsme se i když starší dítě už je školou povinné. A s vozíkem s tím už snad budu drncat po zbytek života. Nic mě nevyvede z rovnováhy, ani střevní viroza oznámená ve čtyři hodiny ráno velmi expresivními slovy, žvejka nalepená v dlouhých vlasech nebo tablet který..........se posunul sám a sám taky spadnul maminko......
Na choulostivé otázky v tramvaji odpovídám s profesionálním klidem, zatímco osazenstvo tramvaje leží na zemi a řehtá se.
Nevyměnila bych mateřství za nic na světě, ale řekla bych, že je to zatraceně složitá záležitost, má-li se to skloubit s prací. Kterej chlap umí přiletět uřícenej ze školky, v kapse kaštan a ohryzek, v tašce narvaný starý pyžamo (a cosi co byste měla vyprat maminko) a obahněný holiny-převlíknout se do slušného a tvářit se v pěti minutách jako manažer ?.
Jak jde vám tenhle přechod mezi mateřstvím a kariérou. A jaký vzala vaše kariéra kotrmelec, když jste měly děti ? A co vám zůstalo za zbytky mateřských tiků. Mohla by to být srandovní diskuse. Přiznejte se, kdo jste nakrájel šéfovi řízek a kolegovi vyprávěl.....máme doma průjmíček.........