byli jsme na Korsice 3x (vrátili jsme se před třemi týdny a připadá mi to jako věčnost), začala jsem se učit francouzsky a na stáří se tam hodláme přestěhovat, láska ke Korsice je prý na celý život a něco na tom bude. Takže klidně se podělím. Nejspíš bych začala tím, že trajekt je dobré objednat už začátkem roku, ceny jsou podstatně nižší, my většinou kupujeme už v lednu, přes www.korsika.cz, mám s nimi výbornou zkušenost. Stanovat na pláži bych si netroufla, záleží na odvaze
každopádně kemp Les Eucalyptus v Solenzaře (docela dobré výchozí místo pro korsické treky kolem Col de Bavella, kaskády Polischelu, kaskády Purcaracia, Monte Santu) je přímo u pláže (objeli jsme kempů hodně, ale jen tenhle byl přímo u moře). Ceny jsou tam vyšší, než u nás, ale to asi tak nějak všude ve Francii. Domorodci jsou podstatně příjemnější, než Francouzi, alespoň pro mě. Jen občas se tam anglicky nedomluvíš, ne, že by nerozuměli, prostě nechtějí
Na Sardinii jsem nebyla, já ke štěstí potřebuju hory a bylo mi řečeno, že po Korsice bych byla zklamaná, tak z toho tak nějak vycházím