Přidat odpověď
klukům nijak netvrdím, že by mě úklid bavil, take to berou stejně jako já jako nutný zlo
nějak jsme nenajeli na povinnosti, navíc před pár týdny nejstaršímu zakázali n alrgologii vysávání, kvůi prachu, takže vym,ýšlíme jinou formu práce při úklidu
ale u nás to vyapdá spíš tak, že zavelím a oni poslechnou a udělají, nemám zatím pocit, že by měli sami od sebe vidět nepořádek, tak je úkoluju podle toho, co je zrovna potřeba
nemáme myčku, umývám většinou já (kluci by měli moc velkou spotřebu vody zatím), a podle množství nádobí jeden nebo dva utírají
ldo nepomáhal s utíráním, ten jde se psem nebo s košem, nebo na nákup
při úklidu se rozdělí kdo kde vysaje, umyje, vynese koš, vydrhne koupelnu a wc, utře prach... jen ted tím alergo zákazem v tom máme teď trochu zmatek
ale snažím se, aby nikdo nemohl říct, že ten druhý dělal málo a on moc
někdy se ptám, co kdo chce udělat, oni se podělí a co nikdo nechce, to rozdělím já.
a kdž je toho opravdu moc a nechce se mi ani plánoat, tak funguje ještě dobře i to, když všechno sepíšu napapír pod sebe a kdo co uělá, to odškrtne a přijde si pro nový úkol, každý si může vybrat sám, což má tu výhodu, že se vrhají hlavně ze začátku, aby je nepředběhl s tím snadnějším někdo jiný :))
pochopitelně toto funguje jen pokud jsou pak vypsaný cílový prémie, jako třeba "až bude hotovo, dáme si něco dobrýho"
Předchozí