Tak můj 6,5 letý syn v podstatě nemá vyloženě nějaké pravidelné povinnosti - uklízí si pokojíček a hračky a věci, co roztahá dole v obýváku, srovná si oblečení na hromádku, poslední dobou se pokouší ustlat si postel
...jinak pomáhá, když je zrovna potřeba a požádám ho - utře nádobí, vyhodí odpadky, pomáhá mi věšet prádlo (nepoužíváme kolíčky, máme rozkládací sušák buď na kryté terase a nebo v pokoji), vytáhne mi koš s tím prádlem nahoru do patra...pomáhá nám na zahradě - hrabat listí, sbírat ořechy, otrhávat rajčata, při sekání trávy běhá vysypávat koš od sekačky na kompost, zalévat, vytrhávat plevel..., rád pomáhá v kuchyni, míchat těsto, přisypávat suroviny, včera mlel na mlýnku tvrdé rohlíky na strouhanku...prostě s čím je zrovna potřeba pomoci a požádám ho, tak udělá, ale sám od sebe se nabídne jen výjimečně... Ale nijak to nehrotím, začal teď chodit do školy,ráno vstáváme před 6h a vracíme se z družiny před 16h a vidím, že je docela unavený...a to zatím nemají prakticky žádné úkoly...