Přidat odpověď
Maluko-cvičí cca 45-60minut-a samozřejmě intenzivně sám-ty svaly,šlachy,vazy musí vlastním tělem-cviky protáhnout....je to docela makačka.
Začne třeba chodit po takových podložkách s různými povrchy,pak jde na balanční úseč, žebřiny,cvičí různé polohy-jako slalom,sjezd,.....poloha rytíře-to je hodně na záda.Dělá některá cvičení na podlaze-jako cviky proti stáčení-těžko se ty názvy vysvětlují-třeba píďalka-prsty se posunují pomalinku po podložce,zvedání pat v dorziflexi do véčka atd. Přebírá třeba i různé kamínky,oříšky prsty u nohou-nakonec je na velkém rhb stole-kde musí cvičit jak na břiše-tlačí např. chodidlo proti síle rehabilitační do urč. směru,úhlu-cviky na zádech...Kompletně s ním procvičí jak protažení achilovek,proti plochým nohám,na záda, aby všechny prsty reagovaly tak jak mají...Je toho opravdu hodně-už ani nevím,co...protože sním už od 7 let nechodím-chodí sám po škole-má to 5minut od školy a 5minut od baráku-při cestě právě...
Vojtovka je velmi těžká-cvičila jsem jí nějaký čas s oběma syny-a dělalo mi velký problém ty cviky vůbec pochopit...ale ne na eq.-spíš na motoriku.Zda-li je vhodná na eq. nevím...Já osobně bych spíš trvala na cvikách vyloženě zaměřených na protažení,procvičení problémů u eq. nožek.
Co vím sama,tak lepší zkušenosti mívají rehábky,které pracují s postiženými dětmi-nějaké stacionáře,speciální školky atd.-kde jsou na vady pohyb. aparátu zvyklé-tím nemyslím jen ploché nohy či skolioza atd.-myslím vyloženě vrozené ortop. vady.
Předchozí