Přidat odpověď
Rodinova, nic ve zlým, ale jako demagogie mi připadá spíš to, co říkáš Ty.
Do té LaScaly nemůžeš, protože nesplňuješ podmínky pro operního zpěváka (neumíš zpívat). To je dost logický a nikdo to tu nezpochybňuje, takže netřeba se proti tomu vymezovat.
Jaké přesně podmínky nesplňuje dítě v restauraci jen z toho titulu, že je dítě?
(Když řve a běhá, je to jiná situace, bude-li i s rodiči vyvedeno, je to proto, že nesplňuje podmínky bezpečnosti a komfortu v té restauraci), bavíme se o dítěti, které neřve a neběhá, ale PŘESTO nebude vpuštěno.
Dřív taky ženský nesměly na univerzitu, protože se mělo za to, že na to nemají dostatečnou mozkovou kapacitu, a podobný hovadiny.
Podle logiky naší diskuse je nesmysl, aby se na univerzitu cpala I ženská, která tu mozkovou kapacitu skutečně nemá, a vykřikovala něco o diskriminaci, protože prostě NESPLŇUJE PODMÍNKY, který by měly být nastavený pro všechny stejně. Ale stejný nesmysl je nepustit na univerzitu ŽÁDNOU ženskou jenom proto, že na to údajně ženský nemají mozkovou kapacitu - nehledě na to, že se už empiricky prokázalo, že je to hovadina, protože některý ji mají a z jakýho důvodu tam nepouštět ty?
Takže mně nejde o žádný "absurdní nároky menšin" a pokud si tam někdo něco takovýho promítá, tak to fakt není můj problém. Mně jde o oprávněný nároky lidí, kteří splňujou nějaký podmínky (v případě té restaurace třeba nízká hlučnost a neobtěžování ostatních), který jsou nastavený víceméně pro všechny stejně a není tedy důvod, proč ze dvou lidí, kteří ty podmínky splňujou a dodržujou, jednomu vstup povolit a druhýmu ne.
Předchozí