| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Už dlouhou dobu mi vrtá hlavou, zda má pacient právo prohlédnout si vlastní lékařské záznamy? Při preventivce u praktika jsem jednou koukla do karty, zda tam mám všechny záznamy od ostatních lékařů. Bylo to bez problémů. Ovšem minulý týden na gyndě se na mě sestra obořila. V ambulanci to funguje tak, že pacientka kolikrát dostane svou kartu do ruky a jde k dr. A poté od dr. jde kartu odevzdat sestře na recepci. Když jsem vycházela z ordinace, chtěla jsem se jen podívat, co tam mám. Kdysi jsem takto ve své kartě našla ultrazvuk někoho jiného. A sestra na mne, co jako dělám. A co že potřebuju. Řekla jsem, že jsem se chtěla pouze na něco podívat. A ona hned, že co bych se dívala do karty a že se mám zeptat příště lékaře a nekoukat do vlastní karty. Měla jsem chuť si tu kartu vzít a najít si ihned jinou ambulanci.
Jak to je? Chápu, že se karty nedávají domů, když si chce pacient najít jiného lékaře. Ale abych se u dr. nemohla podívat do své vlastní karty? Má na to zdravotník právo? Koukáte se na vlastní záznamy?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.