Přidat odpověď
Dělávám nutelové špičky - ušleháš máslo (10 dkg) s Nutelou (25 dkg), můžeš přidat 2 lžíce vaječňáku (není moc cítit), nastříkáš na piškoty, necháš zatuhnout a pak máčíš v čokoládě.
A ještě u nás u dětí hrozně letí "Smetanové rohlíčky" - ony teda nejsou ze smetany, ale mají takovou smetanovou chuť. Jsou hrozně lehoučké, mizí první.
Základ je jako na pusinky, ale přidají se ořechy a ve velmi slabé troubě se upečou rohlíčky nebo čárky.
Na to se nastříká krém: 2 vejce + 10dkg cukru šlehat v páře do zhoustnutí, pak přendat do studené lázně a šlehat do vychladnutí, pak zašlehat kostku změklého másla.
Nahoře polít bílou čokoládou. Pokud chceš, dají se před ztuhnutím posypat barevným máčkem.
Předchozí