Přidat odpověď
To je vsechno naprosta pravda, co tady pises.
Ale jak to ctu ja, nijak nikde neni dokazano, ze TOHLE je pravda o BV. Mozne to je, ale to, co je napsano v textu, na ktery jsem tady dala linky )texty vydane norskou vladou a p., to vysvetluji jinak.
Mohla bych polemizovat o duvodech odneti deti pi M. a duvodu k tomu. Mohla bych mit nazory o tom, jak a jestli ji zakazali mluvit s detmi cesky - nevim o ni nic, neznam ji. Znam jine pristehovalce, kteri tvrdi neco, co oni sami spatne pochopili, protoze neumi dost dobre rec a vychazeji z toho, ze neco takhle musi byt. Nebo proc deti oddelili a dali na vychovu do ruznych rodin -nevim. Ale... padne duvody k tomu mohly byt, i kdyz se nam to nezda. Opet bych chtela porovnat s "nasimi" nazory na Romy, jejich vychovu a jejich vliv na svoje deti - to chapeme vsichni stejne, protoze MY vime. Cili ze MY jsme zde v pozici BV, jak je tu popsano. Mohla bych porovnat vyroky ruznych reprezentantu nejakych instanci, doktoru ap., ktere jsou jejich osobni nazory na vec a ani nahodou pravidla Instance, coz ovsem klient poklada za nazor te ktere Instituce, se kterou ma co do cineni. Jen jako priklad - nejaky doktor na gynekologii se vyjadri, ze zena pristehovalkyne by mela pouzivat prevenci, protoze ma doma uz 8 deti, a ona si to okamzite vylozi, ze ma jit na potrat, protoze stat nechce, aby se tak mnozila, a hned ma nazory na vsechny hnusne obyvatele rasisty (=osobne jsem tohle vyrizovala nejednou).
To je opet jenom na okraj. Aby nebylo mylky, nijak nebranim zadne instituce vcetne BV, ale vysvetluju, jak to vidim ze sve zkusenosti ja.
Předchozí