Přidat odpověď
Do lineckého bílek a sůl? To slyším poprvé.
Těch receptů existuje spousta, tak jen některé:
Základní je v poměru 7-14-21 (někdo zná jako 1-2-3):
210 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukru, citrónová kůra, vanilkový cukr, 1-2 žloutky.
Třeba křehké s citrónovou šťávou:
500 g hladké mouky, 250 g másla, 150 g moučkového cukru, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, trochu citrónové šťávy i kůry.
Nebo se žloutky:
500 g hladké mouky, 250 g Hery, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 4-5 žloutků.
Nebo rumové:
350 g hladké mouky, 240 g másla, 140 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, citrónová kůra.
Výborné je i s jogurtem:
210 g hladké mouky, 100 g másla, 70 g moučkového cukru, ½ lžičky prášku do pečiva, 2-3 lžíce bílého jogurtu, 3 lžičky citrónové šťávy.
Záleží jen na tom, co můžeš udělat, protože některé recepty jsou pro lidi s aleggiemi, třeba bez vajec.
Předchozí