Moc gratuluji k prvním krůčkům. Je to krásný dárek ... jak od ježíška...
Maluko, já jsem s dcerkou (nar. 2009) byla na subtalárním uvolnění levé nožky (populární MCKay:x), když jí bylo 10 měsíců. Sádru jí sundali 3 týdny před oslavou prvního roku. V nemocnici s ročním dítětem náročné. NEsmí jíst, a pak ani pít před operací, to byl největší problém. Pak to, že ti nic neřekne. Většinou mají děti opravdu žízeň, takže dávat po troškách pití. Hlídat první čůrání po operaci. Jinak miminko je mrzuté, bolavé. My jsme přežili s maňáskama. Hrála jsem jí divadlo, foukali jsme, hladili sádru. Doma ohlídat aby se na to nestoupala. To byl u nás problém, před operací už obcházela nábytek. Zotavovali jsme se v lázních - Jánských. Odjeli jsme týden po sundání sádry a rok oslavila tam. Každý ti bude tvrdit, že lázně pro takhle malé dítě nemá smysl.. za sebe můžu říct že to smysl mělo. Třikrát denně s ní cvičila rehabilitační, nožky se uvolňovali v perličce, měla masáže.. po 4 týdnech už obcházela nábytek a dělala první krůčky.. domů jsme jeli se zotaveným děckem a rozchozeným