Přidat odpověď
Abyste nám správně rozuměli: proti odpadkům na stole v zásadě nic nemáme.
Ovárek, dršťková, tavený sýr, výpečky, guláš z kližky, to všechno jsou chutné věci. I my si je občas rádi dáme. Ale nejíme je pořád a hlavně je nezaměňujeme za kvalitní potraviny. Kvalitní potravina přece není kližka, ale třeba svíčková (druh masa, ne pokrm se zeleninovou omáčkou na smetaně).
Jenže v Česku se v kuchyni prostě hledí hlavně na cenu. Chceme pořádně velkou porci a za „slušnou cenu“.
Výsledkem je, že se dnes cpeme věcmi, které se dřív na vesnické zabíjačce buď házely psům a nebo je coby výslužku dostali chudší sousedé. Princip levné odpadkovitosti se v Česku časem rozšířil i na nápoje, pečivo, cukrovinky, pochutiny… Kilo tlačenky bude vždy zákonitě levnější než kilo vyzrálého masa na T-bone steak.
Ale dobře nám tak – dokud budeme místo občasného T-bone steaku obden jíst laciné věci, budeme tak nějak lacinější i my sami.
Celé zde - http://g.cz/17-duvodu-proc-cesi-jedi-odpadky/
Předchozí