Přidat odpověď
Gratuluju k dobré zprávě! Název operace mi nic neříká. Třeba někdo bude vědět.
K Jánkám - nesla jsem 12.12. papíry přímo na pojišťovnu (máme 207, OZP), schválení nám přišlo někdy minulý týden. Kvůli termínu školního lyžařského výcviku, jarním prázdninám, škole v přírodě a dalším termínů bychom chtěli nastupovat někdy začátkem března. S lázněmi jsem mluvila a v podstatě by to šlo nejspíš ještě dřív, takže podle mě v Jánkách dlouhé čekací doby v současnosti nejsou. Myslím, že jsou to opravdu nejlepší a největší lázně, mají dlouhou tradici, i když poslední dobou se to tam "mele" - ruší, neruší... ale jedeme tam letos počtvrté, uvidíme, co se od loňska změnilo.
Jinak je možné, že intenzivní cvičení, plus všechny ostatní procedury mohou odvrátit případnou operaci, al těžko soudit jen tak podle krátkého popisu. Určitě vám to ale prospěje, získáte nové zkušenosti, motivaci, nápady.
Pobyt v lázních hradí dítěti pojišťovna, plus doprovod dítěte do 6 let má taky pobyt hrazený, občas se někde doplácí za některé "nadstandardní" služby - lednička na pokoji, internet, parkování, pračka... je to různé. Dítě nad 6 let věku musí mít posudek od psychologa, že pobyt nezvládne samo nebo může jet rodič jako samoplátce - platí si pobyt i stravu. Nepochopila jsem (a nechce se mi dohledávat), jestli Vašíkovi bude v březnu 5 nebo bylo. Pokud bylo, tak máte nejvyšší čas to zkusit stihnout, rodič platit začne přesně v den dosažení 6 let věku.
Za nás - holky měly teď v prosinci 9 let (dvojčata, Laura PEC rigidní a recidivující na levé noze, 2x operace McKay, cvičí, sportuje, tejpujeme), jezdíme min. 1x ročně do lázní, takže máme docela srovnání. Jezdíme poslední roky do Jánek, protože Laura jede na pohybovky a Vanda na respirační. Poprvé jsem tam s nima ještě byla celý měsíc (platila jsem asi poslední týden, byly jsme tam přes narozeniny holek), další rok zvládly týden samy, minulý rok jsme byla 2 týdny jako samoplátce a 2 týdny byly už holky samy, letos to asi uděláme stejně.
V Košumberku jsme byly taky, ale nějak mi tam nesedla rehabka, takže jsme se tam už nevrátily. Ale myslím, že Stáňa je tam spokojená, určitě se taky ozve.
Jinak Laura má v současnosti 2 cm rozdíl mezi chodidly a 2 cm mezi končetinami. Řešíme skoliózu, kostní věk, případné zastavení růstu zdravé končetiny... takže trochu jiné "starosti".
Držte se, pokud máte dotazy, pokud budu vědět, ráda se podělím o zkušenosti.
Předchozí