Přidat odpověď
Presne tak. Tohle jsem tady uvadela pred par dny, kdy mne jeste nejak bavilo neco uvadet, ale ani to se neujalo. Uvadela jsem to jako duvod, ze by se CR mela do veci vlozit. Ovsem i zde mely damy duvod k tomu se na mne vrhnout.
Dneska jsem ale uvedla dalsi nazor. Norsko ma zakon o JEDNOM obcanstvi, kteryzto melo i byvale CSSR. Dite ziskava/lo obcanstvi po tom rodici, ktery byl obcanem.
Ovsem prevazna vetsina emigrantu z r. 1968 to resila zakonnym zpusobem , ktery byl mozny v letech do sametove revoluce (A ZDE BYCH RADA UVEDLA, ZE NIKDE NETVRDIM, ZE TO UDELALI RODICE NEBO PAN m). Jelikoz emigranti te doby byli povazovani za utecence, kteri nemeli styk s CSSR, nebyli nuceni "resit sve vztahy" s puvodni vlasti a nove obcanstvi jim bylo udeleno, platne v celem svete KROME puvodni vlasti. Cili eventuelne pan M mohl mit jak norske, tak ceskoslovenske obcanstvi. A posleze si zakonne vyridit sve ceske a norske si podrzet bez vedomi uradu. Coz pi M ani nemusi vedet.
Coz by ovsem znamenalo, ze dle dnesnich zakonu maji chlapci po rodici, ktery je Nor, norske obcanstvi a v Norsku se nebere zretel na prani jakehokoli CR zastupitelstva /proto jim nejsou podavany informace.
Ceske pasy muze BV vyzadovat z duvodu, aby matka deti neodvezla, pokud by se ji to podarilo. Jestli BV o nich vi.
A JESTE JEDNOU OPAKUJU:
Nevim, uvadim to jako svuj nazor. A ani nahodou ne na obranu BV nebo systemu. Opet.
Předchozí