Přidat odpověď
Vedlo me:
1) potreba najit pro deti kolektiv, kam budou chodit deti z rodin, ktere se o vzdelavani zajimaji, neni jim jedno v jakem prostredi deti existuji, je pravdepodobne, ze se s nimi v nazoru na vychovu shodnu.
2) nechci odradit deti od uceni
3) chci ucitele, ktery se o svou praci zajima
4) chci podporit v detech navyky jako spolehlivost, dodrzovani pravidel, schopnost spoluprace, jestli udelaj v testu na vyjmenovana slova dve chyby (coz by nekde byly trojka) je mi uplne ukradene
5) chci aby dite mohlo byt vzdelavano podle jeho potreb a ne podle potreb ucitelky (ted se probira scitani do deseti, tak vsichni budou scitat do deseti)
- samozrejme nedam dite do takove tridy automaticky, prohlidnu si ucitelku
Mam v alternative dva syny 1) funguje, musim zatukat, jsem nadsena, s ostatnima rodicema je dobra spoluprace, tykame si, organizujeme spolecne akce 2)jakztakz, jedno dite nektere veci dela nerado, ale nemyslim se, ze by v nem klasicka zakladka probudila vetsi zapal :) 3) ano. Je prijemne domluvit se s ucitelem a nebojovat s nim 4) funguje, nemusim resit jejich ukoly ci noseni pomucek 5)u jedne hur (hur pripravuje veci navic), ale tam to syn dokaze kompenzovat svoji aktivitou, u druhe vyborne - v 1. vlastne resi jen nektera psaci pismena, ucebnice a listy z CJ a M ma pro vyssi rocniky.
Ano, kdyby byli v domskole, stihli by toho vice. V klasice jsem presvedcena, ze ne. Ano pred prijimackama na gympl taky trenuji - stejne jako deti z klasiky. Ano, obcas se objevi nejaky exoticky (ve smyslu potrhly) rodic, ale to v klasice take.
"alternativních tříd údajně dávají rodiče ty děti, které by v klasických třídách neobstály" tomu se smeju, bohuzel jsem to slysela rikat i pani z PPP.
Takhle argumentuji hlavne lidi, co takovou skolu nevideli ani z rychliku.
Spoluzaci jsou nekteri integrovani s nejakymi poruchami uceni, ale jinak mi to pripada jako vicemene nadprumer (na 18 deti tak 8-9 prijatych na statni osmileta gymnazia)
Skola alternativni ci alternativni ucitel take nemusi fungovat, ale neni to tim, ze je "alternativni", ale spis pro, ze je treba "neschopnej" . Je treba si o instituci a ucitelce neco zjistit.
Předchozí