Přidat odpověď
MOnty, to je vážně věc názoru. POdle mě je škola odrazový můstek pro další život. Zpackaný výběr pravda v mém případě až střední školy mi svých způsobem život dost omezil a co si budeme nalhávat, my dvě jsme na tom v tomto ohledu v podstatě stejně.
Takže já beru školu jako poměrně důležitou věc. Matematika není jen počítání, to se naučí každý. Ale mít matematickou představivost a umět používat logiku, to se každý nenaučí. Přitom je to dovednost poměrně důležitá a kdo ji ovládá, má mnoho výhod. I já, byť humanitně orientovaná, jsem se k tomu dostala zase na vysoké škole, že se bez matematiky prostě neobejdu (pravda, kdybych studovala třeba jazyky, asi bych se obešla). Jde mi o to, aby dítě mělo co nejlepší startovací pozici a ne abych mu ji výběrem školy zúžila. Neříkám že jsou školy špatné, špatní jsou spíše učitelé. To neovlivním. Ale pravděpodobnost, že dítě ve třídě s dalšími 29 spolužáky nebude mít tu "péči" v momentě, kdy se objeví problém je značná. Tím jsem na prvním stupni já prošla, byla jsem dysgrafik a poruchou soustředění a protože se tím niukdo nezabýval, už mě to provází celý život.
Předchozí