Přidat odpověď
Olgavo: Ano, ja v podstate pani Bezdekove take vycitam, ze tyhle intimni podrobnosti zverejnila. Je tu ale jedno ale. A to, ze ta pani se velmi brani. Myslitele, kteri pisou slova podpory pani Jungove na facebook ji vyhrozuji smrti, zadaji po ni sebevrazdu, to je vcelku pochopitelne, ze se chce ubranit.
Tím co dělá, paní Bezděková tu nenávist proti sobě jen podněcuje. Protože ať poukáže na cokoliv, zvedne tím další vlnu protiargumentů (byť pochybných), ale zároveň i vlnu odporu, že nemá právo vynášet tyto informace.
Napíšu, jak bych si představovala profi jednání jak médií, tak pomáhajícího pracovníka. Pomáhající pracovník se k případu s odvoláním na probíhající vyšetřování nebude dále vyjadřovat, očekávala bych větu, že indicie byly natolik vážné, že je nutné hlavně ochránit dítě, a třeba vyjádření lítosti nad tím, co musí ty děti prožívat. Chybějící lítost nad osudem toho děvčátka jsem ve vyjádřením paní B. nenašla, ale je možné, že jsem se nesoustředila dostatečně.
Místo honu na čarodějnice bych v médiích hledala informace, jaké jsou signály o zneužívání u dětí, a doporučený postup, podaný vhodnou formou, aby se z toho a) nestal hon na případy typu Michaláková b) aby byli lidé vhodně poučení. Tohle mi stále chybí.
Předchozí