Přidat odpověď
Zvládneš to. Nic jinýho ti prostě nezbude. Což ti tu vykládá osoba, která je po ránu naprosto nemožná a funguje v jakémsi polovědomí.
Mně pomáhá vstát hned, jak zazvoní budík (a ne až za chvíli), a dál mi pomáhá, že mám ráno rozplánovaný čas a hlídám si to. (Jedu v čtvrthodinovém rytmu, v tom smyslu popoháním a posunuju děti: Těsně před sedmou vstáváme a oblíkáme se, 7,00 - 7,15 snídaně, 7,15 - 7,30 čištění zubů, česání, 7,30 - 7,45 oblékání, obouvání, odchod. Čtvrthodina na oblékání, obouvání a odchod opravdu není u nás přehnaná.) Všechno, co můžeš, si připrav na ranní odchod už večer, ať tě to ráno nestresuje (dělám večer svačiny, vařím do termosky čaj, preferuju snadné snídaně na přípravu typu jogurt, bábovka...). Pokud máš mimino a batole, duševně se připrav na ranní nenadálé události typu: Mimino se minutu před odchodem pokadí a je třeba ho přebalit, batole kompletně oblečené a připravené k odchodu potřebuje nutně kakat. Sice přijdete pozdě, ale coby duševně připravená, nebudeš šílet.
Předchozí