Já miluju z čerstvých celých nebo sušených celých šípků. Sušené předem namočím, pak čerstvé nebo i sušené cca 2 min vařím, rozmačkám šťuchadlem na brambory. Přiliju studenou vodu, aby rychleji schladl pod cca 75st. C (kvůli vitamínu C), přecedím a přidám med. Všichni ho milujeme (nejlepší je z těch čerstvých šípků).
Ale někde jsem slyšela nebo četla, že ledvinám nebo něčemu jinému škodí ty jemné chloupky ze šípků. Je to pravda ? Mám se tedy s tímto šípkovým čajem rozloučit :-( Jen ze slupek je to strašně pracné a navíc není zdaleka tak dobrý :-(
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.