Přidat odpověď
Dostudovala jsem VŠ ve 44 letech a našla jsem uplatnění v čerstvě vystudovaném oboru do pár měsíců. Ale je pravda, že jsem měla praxi ve vzdáleně příbuzném oboru, a benefit v podobě sice nedokončené, ale přeci jen pár let studované prestižní VŠ z jiného oboru, přičemž kombinace čerstvé a staré VŠ je natolik vzácná a přitom se v praxi hodí, že to klaplo. Po pár letech (teď je mi 50), dělám díky reorganizaci ve firmě stejně něco jiného, ale chytla jsem se tehdy na zajímavé a dobře placené místo právě díky té nové VŠ "na stará kolena".
A pak mám spolužačku z gymplu, která v podobném věku vystudovala vysněný obor, a také v něm našla práci (věk 45-50).
Jako personalistka jsem "staré" absolventy bez praxe neodepisovala, ať měli školu z mládí nebo čerstvou, nakonec jde stejně vždy o to, jaký ten člověk je a co je schopen přinést konkrétní pozici. To se z CV moc vyčíst nedá, takže pokud splňoval(a) (jakžtak) vypsané podmínky výběrka, tak jsem zvala na test, pohovor bez ohledu na věk a/či díry v praxi.
Předchozí