Přidat odpověď
V drtivé většině zaměstnání (a v těch, kde se nevykonávají výhradně jen pseudočinnosti, zřejmě ve všech), pokud děláš pečlivě a poctivě, máš víc práce než na 40 hodin týdně. U fyzických prací máš snad padla (když nemusíš dělat přesčas za darmo) máš sice padla, ale obrovský výdej fyzických sil, který zřejmě způsobuje, že si pak neumíš představit, že i jiné lidé pracují, dokonce i mimo rachotu.
Učitel to má stejně jako kdokoliv jiný pracující, akorát lepším případě má výhodu, že část práce může udělat mimo školní barák, ale to už dneska taky není v všude, já jsem šla na mateřskou z inovace, že žádný učitel nesmí vylézt ze školy před čtvrtou a bude se to kontrolovat a zástupkyně to kontrolovala. V pátek do tří. Mně to bylo jedno, stejně jsem měla rozvrh, který mi tři dny v týdnu neumožnil vysmahnout před pátou, v pátek do dvou a pak dozor v jídelně, to taky ty tři nestihneš, pokud neflákáš třídnici.
Nestěžuji si, pouze říkám, že prostě není pravda, že učitelé chodí brzy domů, chodí, ale jen menšinově, prvostupňoví a protekční.
Pokud se vrátím do práce teď s malými dětmi, budu mít úplně stejný problém se školkou jako jiné ženské. Ráno začíná moc pozdě, abych byla včas v práci a odpoledne končí moc brzy, abych je bez stresu stíhala vyzvedávat. Budou v útulku od rána do večera. Odložení a ne pro rozvoj osobnosti, což např. soudružka Marxová nerozlišuje. Ale to je jedno.
A jo, prázdniny jsou fajn a taky zasloužené. Pokud je chcete, běžte hókat do školy, můžete začít třeba odpočinkovými předměty, to nic není, to umí každej, VŠ má taky každej, tak kde jsou ty fronty?
Předchozí