Přidat odpověď
Vyberu z úvodního příspěvku některé věci, se kterými cítím shodu. Očkování - nechala jsem syna očkovat, nemám s tím problém. Ale vnímám, kolik je reklam na očkování třeba v televizi, kolik nám jich lékaři nabízí. Očkování vodím jako prospěšné, nicméně myslím, že všude platí pravidlo přiměřenosti - být očkovaný na všechno, to už mi přijde moc. Před pár lety nám všude tloukli do hlavy, jak je nutné nechat se očkovat proti ptačí chřipce (nakonec k nám epidemie nedorazila). Dívky máme nechat očkovat proti rakovině děložního čípku. budiž. Mně tohle očkování intenzivně nabízel můj gynekolog - odmítla jsem s odůvodněním, že mám jediného sexuálního partnera. Očkování se dnes nabízí i chlapcům. Jo, asi je to k něčemu dobré, ale spíš mi to zavání potřebou prodat a vydělat. Podobně očkování proti chřipce.
Na druhou stranu stát nestanoví jasné limity v potravinářském průmyslu, místo párků nám prodávají obarvenou mouku, kuřata krmí antibiotiky, zeleninu hnojí dusičnany. Ve školních automatech se donedávna běžně prodávala (někde pouze) coca-cola a podobné sladké hnusy a když to konečně zakázali, části národa to přijde jako omezování svobody.
Předchozí