V červené řepě při kvašení dochází pokud vím k polymeraci betainů, ale že by to bylo rakovinotvorné, o tom nic nevím. Spíš polymerace snižuje jejich účinnost, která je jinak spíš "protirakovinná" (i když takhle přímočaře nic nefunguje, to je taková lidová rétorika, proto píšu v uvozovkách).
Čekala bych spíš nakládanou s konzervanty a zejména sladidly, tam ta škodlivost je jasná.
Ale samozřejmě nevylučuju, že jde o něco, o čem nic nevím.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.