Přidat odpověď
jo a jestli jsem to dobře pochopila, tak mu chceš zatrhnout přijímačky na gympl, pokud bude mít trojky?
PROČ?
Pokud to bude v porovnání s ostatníma tak špatný, tak se tam přeci stejně nedostane a výchovná lekce bude dodržena.
Ale co když bude u zkoušek tak skvělej, že se dostane i s trojkama? Proč mu automaticky tu šanci zahodit? Takhle to totiž nebude poučení "neučil jsem se, tak jsem se nedostal" ale "nemohl jsem to ani zkusit, protože mi to máma zakázala", tudíž vlastní odpovědnost nulová a velkej prostor vinit z neúspěchu později Tebe.
Taky si myslím, že nechat to v těch 12 CELÝ na něm není úplně dobrý, ty zkoušky nejsou čistě jen o vědomostech, ale i o tom, JAK se mají dělat (u některých typů se třeba vyplatí si "tipnout" správnou odpověď, u jiných ne, protože za nesprávnou se Ti odečítají body, a docela se vyplatí tohle vědět).
Jistě, že chtít a hlavní práci odvést musí on sám, o tom žádná, ale v tomhle věku bych ho jako rodič podpořila tím, že bych ho nasměrovala, JAK to má udělat (nějaké ty zkoušky nanečisto třeba).
Předchozí