| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Problém je, že u typického vozu je tachometrových 120 spíš 115, protože tachometr smí ukazovat až o 10 km navíc, ale nic namíň.

Nadto ke 130 je třeba připočítat cca 5 km o které slušní lidi jezdí víc (i v cizině, např. v USA nebo Německu), při vědomí toho, že je tu zákonná tolerance jinak přesných kamer (i u nás 10%, čili cca 4km) a nadto do +9km je u nás jen pokuta bez bodů (a dva body do +30km mimo město).

Čili jet 120(115) v předjížděcím pruhu může být málo, ALE:

- Vybržďovat je prasárna za jakýchkoli okolností.
- Je to trestný čin veřejného ohrožení.
- Schválně jestli by si troufl vybrzdit samotný kamion, zvlášť na nájezdu - možná by ho nervóznější kamioňák odsunul.

Jsem strašně háklivej na bezpečný rozestup (2s, půlka-tacho v m), a nesnáším ocásky. Už jsem uvažoval o světelném transparentu na zadní sklo ve stylu "Nelep se mi na ...", ale to jsou iluze. Bohužel, daleko lepší by byly stacionární radary na odstup, než na rychlost. Snad to teď už začínají instalovat na západě.

Kolegové mne naučili pár triků, jak se jich zbavit:
- V rozporu proti předpisům je rozsvítit zadní červené mlhovky. V první moment si ten za tebou myslí, že prudce brzdíš. Ale může skončit ve škarpě.
- Podobně blbé je i zapnout blikačky...
- Nebezpečné je zavadit nohou o brzdový pedál, vlastně ho vybrzdíš ty a navíc ho můžeš fakt mít v zádi.
- Docela citlivé jsou ale ostřikovače. Umejt si okno potřebuju každou chvíli a on se musí starat o své sklo, místo o předjíždění.

Potíž je ale, že psychopata čímkoliv jenom dožereš. Proto, když se někdo divně zařadí přede mne, tak už okamžitě brzdím, abych se vrátil na ty 2s.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.