Přidat odpověď
Souhlas, Andy.
Kluk je sice pubertak, ale v te tride je pubertak kazdy. Matka uvede jako tema diskuze, ze kluk rve na ucitelku a ucitelka rve zpatky a jeste si dovoli matku pozvat na pohovor o chovani syna? Jestli se "rozhovor" skutecne rozvijel tak, jak ho popisuje syn, ktery ma na krku problem, je jedna vec. Na miste matky bych (kdyz uz) s tematem pockala, az uslysim pohled druhe strany a jaksi i nejakych "svedku". Jestli skutecne ucitelka reagovala tak, jak syn popsal, ocekava se od ni, ze ona je dospela, s pedagogickym vzdelanim, vyucuje pubertaky = ocekava se od ni, ze situaci umi zvladnout bez revu a hadky s nejakym zakem. To je jedna vec. Ovsem - porad nevime, jestli skutecne scenka odpovida na 100% tomu, jak ji popisuje syn
Jinak bych se v kazdem pripade predevsim hluboce zamyslela nad tim, jak jsem vychovala syna, ktery si dovoli rvat na dospele. A to v jakemkoli veku ditete.Ze bych se hluboce zamyslela nad tim, jak vlastne funguje moje rodina, ze moje dite se chova ve skole jako hulvat. Odkud to ma? V tom veku se od nej ocekava, ze vi, ze se na ruznych mistech a v ruznych situaci neda aplikovat stejne chovani a stejny postoj. (Jinak bude mit hodne velky problem se nekde zapojit dompracovniho procesu).
Samozrejme je mi jasne, ze ani ucitel nemusi byt bez viny, jenze tady nevime, jak se to presne odehralo. Jen tak vidim pred sebou scenku, kdy ucitel ma ve skole takovych urvanych pubertaku 28 - 30. Oni staci 2 - 3, aby vyucovani pres jakekoli pedagogicke zazraky bylo naprd. A jeste k tomu par rodicu, kteri bez toho, aby vyslechli druhou stranu, okamzite vyrazi za vyssimi instancemi branit bezchybneho milacka.
Předchozí