Přidat odpověď
Máš s výkonnostním sportem nějaké zkušenosti? Já teda ano (i když jde o sport, kde není třeba trénovat V 7 letech 3x 3 hodiny - to mi přijde taky drsné) a ono vůbec nejde nejvíc ze všeho o ty výkony jako takové. Jde o tu snahu něčeho dosáhnout, vůli, trpělivost, umění vyhrávat (a přitom neurážet slabčí atd) i se s mířit s porážkou a spoustu dalších vlastností užitečných i v "obyčejném" životě. A v případě kolektivních sportů je tu i ta schopnost řešit vše výše uvedené i další v rámci kolektivu ... Já třeba nesouhlasím s tím, aby dětem závodní sport zabíral veškerý mimoškolní čas a neměly jiné zájmy a aby se kladl zásadní důraz právě na sportovní výsledky - to je pak spíš stres než sport. Ale jinak mi "život sportovce" dává mnohem větší smysl než "život povaleče u PC", "život potloukače se po autobusových zastávkách" a podobné další "životní režimy", které taky připadají v úvahu. Samozřejmě tím netvrdím, že má závodně sportovat každý, existuje i spoustu jiných zájmů, které pěkně naplní volný čas, ale považovat sport za nesmyslný přijde nesmyslné mně ...
Předchozí