Přidat odpověď
Nevím, přijde mi, ze se uz v ledascem posunulo k lepšímu vnímáni pacientů lékaři, a řekla bych ze je to tím, ze se pacienti nebojí s doktory diskutovat, nebojí se ozvat, mají informace a také mají možnost lékaře měnit.
U mého Dr. je sice kabinka jedna, takže tam ma věci ta, co je v ordinaci u doktora a druha tam čeká, ale jinak je to dobre vybavené, součásti kabinky je vchod na extra wc a bidet, svlekam se jen z kalhot, spodní kalhotky mám na sobě když s lékařem mluvím, svleknu je pouze těsně před tím než vylezu na kozu a pak si je opět hned obleknu, nosím i delší tuniku, nikde se naha neproduciruju. Jo, slyšela jsem o ordinacích, kam si musí pacientka nosit vlastní jednorázovou podložku apod, to mi přijde pitomý, ale zad ma člověk možnost se zeptat a vybrat si.
V porodnici měli sprchu a wc u každého porodního pokoje i u každého pokoje pro matky - to jsem si zjistila během před porodnich kurzu, vybírala jsem ze 3 porodnic (a prave teda u jedné mi bylo nepříjemné, ze mají wc na chodbě, no tak jsem si vybrala jinou).
Proste mi přijde, te to zlepšení je. Pokud člověk není "líná huba" a nebojí se zeptat, připadne sdělit své požadavky a očekávání.
To samé jako na úřadech, dnes lze i na našem malomeste platit v pokladně kartou, převodem, otevřeno je cely tyden (neexistuje jen 2 dny úřední a smytec), nedovolí si do 30ti dnu neodpovedet, protože to si pak muže občan oprávněně stěžovat atd. Jo, nevylucuju ze se dá narazit na někoho kdo je méně ochotny nebo je ten den v nenalade, ale vcelku rozdíl od úřadu před 12ti lety.
Předchozí