Přidat odpověď
kamisi, věř, že je hodně učitelek a učitelů, kteří to mají jinak, a jsou školy, kde to je i jinak. není ideální škola, i montessori má svoje mouchy, jestli chceš konkrétní příklad, tak třeba na kladenskou montessori se dost nadává a slovo montessori je tam spíš na ozdobu.
spousta učitelů si musí svoje ideály obhájit před vedením, a to zas kolikrát musí našlapovat velmi opatrně, byť by chtěli jinak, protože rodiče okamžitě začnou mávat inspekcí nebo ji rovnou pošlou, a škola nikdy z inspekce nevyjde dobře, pravdu, i když sebepitomější, má vždy rodič. toto nám bylo řečeno vloni inspekcí poté, co nám přišla inspekce na udání, naprosto nesmyslné (poté, co učitelka řešila u dítěte v 6.roč zš, že ještě neumí malou násobilku, ale rodič vyžadoval dvojku z matematiky, ale dítě neumělo nic, zhola nic - a závěr inspekce - pravdu má rodič).
já jsem od tebe nečetla jedinou pozitivní větu na adresu běžných škol, vždy jen napíšeš, že jsou výjimky. to je super motivace a povzbuzení pro ty učitele, kteří to dělají jinak nebo se alespoň snaží, a menšina jich není. ano, taky jsem zažila učitele, kterým svoje děti nesvěřím a raději si je vozím s sebou, a je to tedy za cenu velmi brzkého vstávání a dojíždění busem, ale stavět všechny na roveň těch pár neschopných, to není moc fér.
Předchozí