no upřímně .... vůbec si to neumím představit, že bych vařila bez masa, naopak si umím velmi dobře představit, že budu vařit a jíst je maso - maso jíme denně, resp. 2 x denně + k tomu hodně zeleniny a relativně málo příloh, zrovna včera jsem nahlížela do špajzky, kolik budu v Itálii kupovat těstovin a s hrůzou jsme zjistila, že jsme nestačili ujíst ani ty loni dovezené :-(
Maso je pro mě zcela neopominutelná součást jídelníčku - nejvíc je zastoupeno hovězí, pak drůbeží, pak ryby a nakonec vepřové - většinou výhradně panenka, uzeniny nekupuju (pominu - li občasný párek v rohlíku, či buřt na ohni), maximálně šunku, kterou si ale většinou vařím sama a pak uzeniny ty crudo, cottoo, pancetta, braseola - což vlastně ani uzeniny nejsou.
Nechápu PROČ by mělo být maso škodlivé.
Na druhou stranu znám letité vegetariány, kteří k tomu přivedli od mala děti a žijí všichni ve zdraví bez strádání - v tvém případě bych dětem rozhodně v konzumaci masa nebránila a sama se snažila ty bílkoviny a železo dohnat nějak jinak
(ovšem tedy z představy místo ribeye jogurt se mi dělají osypky
)))