"L-cystein je aminokyselina našemu tělu vlastní. Jako přídatná látka do potravin je vyráběna uměle. L-cystein je možné vyrábět synteticky nebo získávat z bakterii, ale nejlevnějším způsobem je její extrakce z prasečích štětin, peří, kopyt, či vlasů. Takto získaný produkt se používá v kosmetice, ale i jako látka zlepšující vlastnosti mouky. Díky tomu je možné z mouky péci ihned po umletí a není potřeba nechat mouku odpočinout. Látka je v EU povolena."
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.