Máš opačný názor, takže vybereš skutečnosti, které ho podpoří, to je v pořádku. Udělám to samé
.
Naše babičky na poli vypěstovaly a do hrnce naložily zelí, měly pak celý podzim a zimu zdroj dobře stravitelné a enzymů a vitamínů plné, živé, přirozeně fermentované zeleniny. Zatímco my, pokud už sáhneme po zelí, jdeme do supermarketu a koupíme si půl kila sterilovaného zelí v plastovém pytlíku. To je chemicky hnojená, průmyslově zpracovaná a zabalená, mrtvá "potravina", nějaký ten vitamín tam možná bude, ale chuť bude nahnána uměle. Nemluvě o tom, že místo pohybu na čerstvém vzduchu a slunci zaplatíme za ně (například) x minutami proseděnými na zadku v kanceláři za počítačem.
Babičky neměly ledničky, mrazničky a supermarkety s ovocem a zeleninou z celého světa. Tak jedly sezónní a skladovatelné místní potraviny. Nemusely nad tím přemýšlet, prostě neměly jinou možnost.