Přidat odpověď
Myslím si, že je nesmírně užitečné otevírat debatu o složení jídla a o možných účincích jednotlivých složek na lidský organismus. Výrobci mají totiž jednoznačnou tendenci "optimalizovat" složení tak, aby výroba byla co nejlevnější. V tomhle směru zvyšování informovanosti vítám, bez něj by většina lidí vůbec netušila, co a proč je spíš zdraví prospěšné a naopak (zvlášť s tradicí české kuchyně, negativně poznamenanou socialistickým uvažováním a porevolučním kapitalismem).
Bohužel ale jen málokteré informace jsou od skutečných odborníků, kteří tomu opravdu rozumějí. Informační zdroje typu idnesu jsou podle mě plné zkreslení a nepochopení a jen těžko z nich lze dělat závěry.
Úplně nejhorší jsou pak amatérští odborníci, kteří vycházejí právě jen ze zkreslených mediálních informací, sami je pochopí jen částečně, zbytek si vydedukují a dotvoří. A pak tyhle polopravdy až nepravdy vydávají za jedinou správnou cestu, o které mají potřebu přesvědčovat ostatní (za čímž většinou stojí potřeba poučovat "neznalé", aby se takový člověk cítil ve srovnání s nimi patřičně na výši).
Předchozí