Přidat odpověď
Děda je problém, ale kdyby to byl jen jeden problém, neničí tě tolik. Horší je, že se vám toho nakupilo víc.
Děláš to velmi dobře, s tebou má malá spoustu zážitků, k dědovi chodí jen na sladkosti. To že jí učí sprosťárny - je to blb, a asi mu navíc dělá dobře, když vidí, jak se zlobíš. Takže - ignorovat a malé vysvětlovat, že jako jo, děda mluví sprostě, sprostá slova existují, ale normálně se tak nemluví, takže ano, i maminka zná sprostá slova, ale nemluví tak.
Čím víc budeš nervózní z toho, že malá chce už zase k dědovi, tím víc to ona vycítí a tím víc se to bude hrotit. Čím víc se skrz to budeš zlobit, tím horší to bude.
A se lhaním - s tchánem se nehádat, ale v klidu mu říct - vím, že malou navádíte aby mi lhala. Nic víc. Nemysli si, on se ti třeba vysměje do očí, ale bude ho to taky užírat, neboj. A dceři vysvětlovat a vysvětlovat, že není dobré lhát mamince, protože maminka musí vědět pravdu. A zase, vysvětlovat, vysvětlovat, v klidu, nezlobit se na ní a před ní ani na dědu = automaticky bude zatloukat, aby ses nezlobila, aby ses nazlobila na jejího milovaného dědu.
A celkově - působí na mne jako dědek, kterého baví šprajcovat, takže čím víc tě to bude viditelně zlobit, tím víc tě bude dusit.
A připrav se, že se synem to možná bude ještě horší, chlapská zábava, tomu vy ženský nemůžete rozumět a podobné kydy...........
Mám tohle samé s ex tchýní, je to sakra výživné, ale fakt se mi osvědčilo před dítětem zásadně nekomentovat a s tchýní o tom mluvit jen když si ona sama naběhla. Třeba jak to dítě špatně vypadá, že je hubená = no to se nedivte babičko, když jí místo snídaně dáte brambůrky a před obědem čokoládu, tak pak vám nejí pořádný jídlo....
Jediný, co mi stojí za hádku, je škola a povinnosti do školy, kdy exova famílie má sakra laxní přístup a to mi fakt vadí.
Předchozí