Ahoj, dělám v Albertu. Teď už asi osmý rok, ale s přerušením mateřskou. Předtím jsem pár marketů prostřídala - dost jsme se stěhovali. V Lidlu ani v Penny jsem ale nebyla. Za mě - peníze hodně podobně, moc nečekej. Vždycky hrozně moc záleží na vedoucím prodejny a na kolektivu. Tady, když jsem začínala, tak mi vyšli hrozně moc vstříc, ranní jsem chodila až od osmi (ostatní od šesti) a ještě jsem směnovala jinak než bylo zvykem. Z jiného mne vyrazili ve zkušebce, protože děti byly často nemocné... Ale realita všech obchodů byla, že ne vše, co člověk odpracoval, to měl zaplaceno (snad jen v tehdejší Delvitě byly píchačky). (Co mi teda tvrdí známá z Lidlu, tam prý mají zaplaceno všechno.) V Lidlu dělají všichni všechno - pokud tam půjdeš, měla bys mít, podle mě, dobrou fyzičku, protože bedny se zeleninou jsou sakra těžké a vůbec všechno se tahá po celém balení. (Jasně, v Albertu taky musím odnést nějakou bednu olejů - ale nemusím přehazovat celý spodek palety na vrch té nové...) V Albertu máš různé úseky, každý má svoje plusy i minusy. Já jsem na kase + doplňování koloniálu, to mi vyhovuje. (Nevýhoda Alberta teda je, že vůbec nezohledňuje finančně, že máš nějakou hmotnou zodpovědnost, všude jinde jsem měla víc, jak úsekářky.) Ale někdo se bojí práce s penězi, já zase nechci dělat pořád v chladu (mléčné), neutáhnu ty těžké bedny (zelenina), bojím se pece (pečivo) a grilu (lahůdky)
Ale jako přežít jde nakonec všechno
A klad Alberta je, že teď v poslední době se fakt posunul o kus dopředu, hlavně v tom, že se snaží zlepšovat svoje postupy, hodně se toho teď změnilo (třeba celkové vzhledy prodejen). Také má asi nejvymakanější vnitřní systém práce. A docela rychle, pokud jsi šikovná, můžeš postoupit výš. Jo, a má taky úplně nejhorší účtárnu, jakou jsem poznala, to je stát ve státě...
Přeji šťastné rozhodování