Přidat odpověď
Kopíruji ti náš nejoblíbenější recept na nakládané papriky, jsou dobré k masu i jen tak k ujídání. Ingredience
• 60 ks kapií (nebo paprik) • 1,5 l vody• 0,125 l 8% oct• 100 ml oleje• 100 g cukru• Hrst soli• Celý pepř, nové koření
Postup
Z výše uvedených ingrediencí svaříme roztok, kterým pak přeléváme papriky, které jsme předtím zbavili jader a napůlill je nebo načtvrtili. Jak kdo má rád a dle velikosti. Uzavřeme sklenice a vaříme v páře po dobu 15 minut.
Poznámky: Ze tří kil papriky se udělá 8 velkých sklenic, na roztok jsem musela vzít dávku 1,5x větší a hrst soli dělám opravdu jako placatou hrst, spíš trošku míň. K tomu do každé sklenice přidám 1 velký stroužek česneku a 1 feferonku. Steriluju při teplotě 85 stupňů.
Je to recept z nějakého webu, který jsem si kdysi našla, ale už bohužel nevím, jaký to byl, tak nemohu uvést autora, kterému se tímto omlouvám.
Předchozí