Přidat odpověď
Myslím, že stejné zákony pro všechny občany tu platí. Homosexuálové chtějí něco navíc.
Nevím, co to má být plnohodnotný člověk. Já jako člověka respektuji každého, ať to je vážený občan a nebo bezdomovec, opilec, prostitutka, bývalý komunistický funkcionář. Jako člověka respektuji i vraha a nebo zloděje. Takže pro mě plnohodnotní jsou stejně tak homosexuálové.
Ne všichni jsou mi ovšem blízcí, k určitému lidskému chování mám dokonce odpor. Nemám rád, když lidi lžou, když se opíjejí, když je někdo nevěrný své ženě. Homosexualitu nepovažuji za normální, v mých očích to je perverze. Měl jsem souseda bývalého esenbáka, plně jsem ho respektoval, jednal s ním zdvořile, podobně jsem znal i jednoho bývalého bachaře z doby totality. Respekt k těm lidem mám jako k člověku obecně. Nevážím si jich ovšem na základě toho, co konali, jaké měli názory.
Homosexuálům nejde ani tak o nějakou perzekuci, oni chtějí získat víc respektu a společenské vážnosti. Už jsem psal, většina lidí dnes na homosexualitě nic špatného nevidí, což před 30 lety bylo jinak, i třeba v tehdejším Západním Německu. Naproti tomu dnes za divné se považují mladí lidé, co spolu před manželstvím nežijí. Já ti vidím opačně, zdrženlivost do manželství je pro mě normou a ne důvodem k posměškům. Homosexualitu vnímám jako perverzi, nicméně nespojuji to s nějakým znevažováním těch lidí, urážením posměšky. Nevážím si jich ve smyslu, že by ti lidé dělali něco hezkého, za co si zaslouží zvláštní úctu, to zas ne. Prostě neschvaluji určité jednání, to je vše.
Předchozí