Myslím, že začátek školy v 9 se vůbec netýká školy jako takové, ale celého zažitého systému společnosti, ve které člověk žije. My teď momentálně bydlíme ve Francii a vše je posunuté - prostě všichni běžně chodí spát později a tím pádem vstávají později. Od toho se odvíjí celý koloběh života kolem. Supemarkety neotvírají kolem sedmé, ale v půl deváté. Instituce fungují od 9 a škola je většinou taky od 8:30 nebo od 9. Prostě se vše posune i to vstávání na budík místo 6. na 7. Nevidím v tom vůbec rozdíl.
Ohledně stejnokrojů vím své. Sama jsem dva roky chodila v uniformě do školy a musím říct, že nic lepšího snad neexistuje. Žádné řešení toho, co si člověk navlíkne za hadr na sebe. V konečném důsledku mi naši v pubertě mohli pořídit oblečení, co jsem chtěla, protože mi stačilo mít dvoje kalhoty místo 4 a dvě mikiny, tak si mohli dovolit i dražší. Myslím, že v dnešní době není zas takový problém změny, pokud najdeš víc nadšenců pro svůj nápad, tak vám škola má možnost vyjít vstříc. Pokud ty nadšence nenajdeš, budeš se muset podřídit jako v každé společnosti lidí, nebo se separovat - v tomto případě domácí výchovou a můžeš k tomu dětem doma oblékat i uniformu. :o)
Předchozí