Přidat odpověď
Já nemyslím, že česká kuchyně je nezdravá. To jsou jen taková klišé. Za zdravou se považuje strava obvyklá pro Středozemní moře. Jenže u nás je větší zima, těžko budeme mít v zimě chuť pouze na těstoviny a saláty a podobná jídla. A třeba řecká musaka by se dala také označit za nezdravou. Já nevím, co si mám představit pod francouzskou nebo italskou kuchyní, vždyť jsou tam různá jídla, některá z nich podobná těm našim. Jenže zde panuje názor, že česká kuchyně jsou knedlíky s těmi zahuštěnými omáčkami, přitom znám v generaci pod 40 let málokoho, kdo omáčky alespoň jednou týdně dělá. Mladší ročníky je nedělají vůbec. Ptala jsem se na to kolegyň v práci a většina z nich nedělá omáčky vůbec. Když vaří, tak je to stylem, že na pánvičce opečou kuřecí maso, k tomu udělají rýži nebo těstoviny, a uvaří mraženou zeleninovou směs.
Předchozí