Monty,
já třeba jíšku dělám, na sádle, používám ji do kdekterých "svačinových" polévek, omáčky zahušťuju taky jíškou nebo moukou, ale propagovat to moc nebudu, protože jsme s MM dopracovali k hodně velké nadváze.
Můj táta třeba na takové kuchyni vyrostl, navíc se tam dělalo hodně sladké a celkově všechno se nastavovalo opraženou moukou, ale v době, kdy oba jeho rodiče zemřeli dá se říct o cca 5 let dříve, než se čekalo a strava v tom mohla hrát roli, obrátil a začal brojit jak proti jíšce, tak proti moukou zahuštěným omáčkám. Nikdy nebyl vyloženě tlustý, ale pak zhubl ještě 16 kg a od té doby se drží.
Já jsem naopak byla ráda, že po odstěhování z domova (před více než 20 lety) mi už nikdo nekecá do jíšky, knedlíků a zahušťování omáček, vrátila jsem se k těm starým blbým zvykům a dneska máme s MM takovou nadváhu, že se dá říct, že co do hmotnosti doma živíme ještě jednoho slušně živeného chlapa navíc
.
A to jíme i hodně zeleniny a zeleninových jídel, ale prostě ty husté polévky a omáčky by to chtělo úplně vynechat. Ostatně dcera je odmítá úplně a klidně to přede mnou vyhodí.
Ale ono ani nejde o jíšku jako o to množství. Prostě nejíme, ale žereme.