Přidat odpověď
Uff, z vašich příběhů mi běhá mráz po zádech a mám pocit, že jsem na rozdíl od vás rodila asi na Marsu.
Jsem asi "přírodní úkaz" když jsem měla dva troufám si říct přirozené porody v porodnici? Že na ně ráda vzpomínám?
Měla jsem porodní plán - jestli to bylo kvůli tomu?
V čem vidím, že byly moje porody přirozené: - porod na předporodním pokoji tj. ne na sále, ten jsem nikdy neviděla, porod s asistentkou bez doktora, porod - jednou v kleče a jednou na boku, bez oxitocinu, samozřejmě bez nástřihu, jednou bez píchnuté vody (praskla sama a hned se rodilo), jednou s píchnutí vody při otevření na 10 cm a do 10 min po píchnutí vody se syn narodil. Manžel v obou případech stříhal šňůru a hned jsem děti dostala k prsu. Děti mi nikdo po porodu nemyl, ani neměřil a nenatahoval, jenom je zvážily. A neměla jsem žádné drobečky - 3,9 a 4,2 kg a i tak byly porody úplně v pohodě, měla jsem klid, skoro bez monitoru, snad jednou za dobu porodu. Doktora jsem viděla až po porodu když zkontroloval mě a dítě.
Zkusme mít častěji porodní plán, přece jenom je to nový trend a mohl by pomoct tam kde jsou v porodnicích sami od sebe nechápaví.
Předchozí