Daleko nejlepší zkušenost mám s proslezeným rakytníkem. Plody je potřeba narušit, aby se cukr dostal do dužniny. Samozřejmě nekovovými předměty (dřevo, sklo, plast). Potom se ukládá vrstvička rakytníku a vrstvička cukru třeba do okurkové lahve, která se pak převáže celofánem a uloží do tmy. Po několika týdnech se oddělí sirup od pevné hmoty. Ten se potom požívá běžným způsobem. Vyloužené peckovičky se skladují v uzavřených skleničkách a používají se jako hrozinky. Pecičky nevyhazovat, ale naopak pečlivě rozkousat, jsou zdrojem cenného vitamínu A.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.